Ανοδικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Με κέρδη άνοιξε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών με το επενδυτικό ενδιαφέρον να διαχέεται σε όλες ανεξαιρέτως τις κεφαλαιοποιήσεις.

Η πρώτη εικόνα δίνει την εντύπωση πως το ΧΑΑ έχει εξέλθει της ταλαιπωρίας που προκάλεσαν οι αλλαγές σταθμίσεων, ενώ θετικά στην επενδυτική ψυχολογία επιδρά και η διαφαινόμενη συμφωνία θεσμών – κυβέρνησης για τα δεύτερα προαπαιτούμενα.

Τόσο η χθεσινή όσο και η σημερινή συνεδρίαση δικαιώνουν όσους εκτιμούσαν πως η επαναφορά των τραπεζικών τίτλων θα οδηγούσε σε σημαντική ενίσχυση των συναλλαγών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 585,89 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,63%. Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 11 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 23,47 εκατ. ευρώ.

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών σημειώνει κέρδη 2,31%. Άνοδο 11,96% σημειώνει η μετοχή της Εθνικής, κατά 4,39% ενισχύεται η Alpha Bank και κατά 1,52% η Eurobank. Πτώση σημειώνει μόνον η μετοχή της Πειραιώς (-5,29%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,40%. Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Κατασκευών (+2,76%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,66%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider