Τιμούρ Τουρλόφ: Ο 33χρονος Ρώσος που μπήκε στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τιμούρ Τουρλόφ: Ο 33χρονος Ρώσος που μπήκε στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes
Ποιος είναι ο επενδυτές που ξεκίνησε την εταιρεία του με 800 δολάρια και έφτασε τη συνολική του περιουσία στα 2,1 δισ. δολάρια.

Στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes εισήλθε ο 33χρονος Τιμούρ Τουρλόφ, ένας επενδυτές από τη Ρωσία που ειδικεύεται στο να παρέχει επενδυτικές συμβουλές κυρίως σε πολίτες από τη Ρωσία και το Καζακστάν για ευκαιρίες στις ΗΠΑ, όπως οι τοποθετήσεις στη εισαγωγή μετοχών στο χρηματιστήριο (IPO), εταιριών όπως η των Beyond Meat και η Snowflake.

Σύμφωνα με το Forbes.com, οι μετοχές του firm του Τουρλόφ, Freedon Holding, έχουν ανεβεί κατά 200% σε ετήσιο επίπεδο τον Μάρτιο, τοποθετώντας τον ιδιοκτήτη του στο νούμερο 1.517 της λίστας των δισεκατομμυριούχων, με συνολική αξία 2,1 δισ. δολαρίων.

Ο 33χρονος επενδυτής υποστηρίζει πως ειδικεύεται στις επενδύσεις για πολίτες από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, με τον τρόπο που διεξάγει τις κινήσεις του να είναι κάπως ασυνήθιστος, σύμφωνα με το Forbes. Το Freedom Holding, στο οποίο ο Τουρλόφ κατέχει το 72%, χειρίζεται τις επενδύσεις του σε αμερικανικά assets μέσω μια εταιρείας που έχει στήσει στο Μπελίζ. Το Freedom Holding «κλειδώνει» τα κεφάλαια των πελατών του για 93 μέρες, χρονικό διάστημα που μπορεί να θεωρηθεί ως αιωνιότητα στο σημερινό κόσμο των μετοχικών συναλλαγών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Τουρλόφ ξεκίνησε την ενασχόληση του με το trading στα 16 του, με κεφάλαιο 800 δολαρίων που κληρονόμησε από τον παππού του. Συνδύασε την ενασχόληση με τις αμερικανικές μετοχές παράλληλα με τις σπουδές του και στα 18 του έβγαζε 1.000 δολάρια το μήνα.

Στην οικονομική κρίση του 2008, η τράπεζα που εργαζόταν απέλυσε τον ίδιο και άλλους συναδέλφους τους, γεγονός που τους οδήγησε στο να δημιουργήσουν την Freedom Holdings, με κεφάλαιο εκκίνησης 100.000 δολάρια.

Η εταιρεία του Τουρλόφ άρχισε να «ανοίγεται» στην Ουκρανία, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν και τη Γερμανία προτού επεκταθεί στις ΗΠΑ.

«Στην αρχή της καριέρας μου δεν μπορούσα να πιστέψω για κανένα λόγο πως θα έφτανα στο σημείο να διαχειρίζομαι επενδύσεις εκατομμυρίων σε μια μέρα» ανέφερε ο Τουρλόφ στο Forbes.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider