Με κέρδη 1,88% αποχαιρέτησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο - Στο +5,46% οι τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κέρδη 1,88% αποχαιρέτησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο - Στο +5,46% οι τράπεζες
Σε επίπεδο εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,88% ο FTSE 25 2,35% και ο τραπεζικός 5,27%

Ισχυρή άνοδο, δυναμική και ορμή για υψηλότερα είχε η χρηματιστηριακή εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, με το τραπεζικό να κρατά τα «ηνία».

Έτσι ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,78% πιάνοντας και 890 μονάδες στις 891,69 μονάδες με τον τζίρο στα 71,87 εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,79% κατέγραψε ο FTSE 25 στις 2.156,14 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε κλείνοντας στο 1,33% και στις 582,41 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,88% ο FTSE 25 2,35% και ο τραπεζικός 5,27% Αυτή είναι και η ένατη ανοδική εβδομάδα στις 10.

Η Alpha Bank συνεχίζει την ανοδική πορεία φτάνοντας σήμερα ιστορικό υψηλό στα 1,10 ευρώ, με τη Βιοχάλκο και τον Μυτιληναίο να ακολουθούν με κέρδη 3% και 2,29%.

Με οριακά κέρδη έκλεισαν Eurobank και ΕΤΕ ενώ και η Τρ. Πειραιώς κατάφερε να κλείσει θετικά μια εβδομάδα που κατέγραψε απώλειες 31,66%.

Διορθωτικές κινήσεις έγιναν σε ΑΔΜΗΕ και MOH και ΕΧΑΕ.

Τα πακέτα που άλλαξαν χέρια στα 4,98 εκατ. ευρώ, με τα μεγαλύτερα σε ΕΤΕ (1,05 εκατ. ευρώ) και ΟΤΕ (1,02 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τον Μάνο Χατζηδάκη επικ. αναλυτή της Beta Χρηματιστηριακής «με ήπιο αλλά σταθερά ανοδικό βηματισμό η Αγορά συνέχισε την πορεία της προς τις 900 μονάδες την εβδομάδα που πέρασε. Παρά την πίεση από την προσφορά που παρουσιάζεται στην μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η Αγορά έχει φθάσει οριακά στην αποτίμηση των 60 δισ. ευρώ ανακτώντας περί τα 25 δισ. ευρώ από τα χαμηλά της 16ηςΜαρτίου του 2020. Ένα βασικό ζητούμενο που είναι ξεκάθαρο πια, είναι η αποσύνδεση των μετοχών με την συνολική τάση της αγοράς.

Η εικόνα αποδίδει δικαιοσύνη σε όσες εταιρίες έχουν «κάτι να πουν» είτε μέσα από τα αποτελέσματα τους, είτε μέσα από επιχειρηματικές συμφωνίες, είτε μέσα από την επικαιροποίηση των προοπτικών της τρέχουσας χρήσης. Ακόμα και μέσα στον ίδιο κλάδο οι εταιρίες εμφανίζουν διαφοροποιήσεις υποδηλώνοντας επιλεκτικές διαθέσεις τοποθετήσεων ανάλογα με την ποιότητα του ισολογισμού ή την μεσομακροπρόθεσμη προοπτική της εταιρίας. Το μεγαλύτερο κέρδος των τελευταίων 10 εβδομάδων είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Αγοράς, η αποτίμηση των νέων και η διάχυση του ενδιαφέροντος σε μεγαλύτερο πλήθος μετοχών με αρκετή δόση θεμελιωδών παραμέτρων».

«Από την άνοδο που έχει καταγραφεί έχουν απεγκλωβιστεί παθητικά κεφάλαια από τα περυσινά αντίστοιχα επίπεδα διαπραγμάτευσης που αφορούν σχεδόν τιςμισές μετοχέςτου ΧΑ, ορισμένες εξ αυτών καταγράφουν και ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις με τριψήφιο ποσοστό. Καθημερινά η λίστα των εταιριών που περνούν σε θετικό έδαφος κερδίζει νέα μέλη με αποτέλεσμα να δίνει δυνατότητες επιλογών σε επενδυτές είτε να αποεπενδύσουν χωρίς απώλειες είτε να εξετάσουν υστερήσαντες της σχετικής λίστας που πληρούν τις προϋποθέσεις για υψηλότερα επίπεδα διαπραγμάτευσης. Επιπλέον η άνοδος των τιμών αναμένεται να διευκολύνει και το βαρύ πρόγραμμα των αυξήσεων κεφαλαίων χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτεροι κραδασμοί από πιθανές εκροές. Αν η αγορά περάσει το σκόπελο των αυξήσεων χωρίς να χαθούν τα τρέχοντα επίπεδα οι πιθανότητες να δούμε στο Γενικό Δείκτη τέσσερα ψηφία μέσα στην χρονιά θα μπουν για τα καλά στο τραπέζι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider