Χρηματιστήριο: Περιορισμένες κινήσεις, αλλά με «απογείωση» της Aegean

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Περιορισμένες κινήσεις, αλλά με «απογείωση» της Aegean

Περιορισμένες κινήσεις καταγράφηκαν στο Χρηματιστήριο και την Τετάρτη, με τους επενδυτές να στρέφονται στη μετοχή της Aegean που κατέγραψε «ράλι» άνω του 14%.

Έτσι, την Τρίτη, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,17% στις 774,80 μονάδες, με τον τζίρονα διαμορφώνεται στα 55,9 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 23 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2 εκατ. τεμάχια. Με κέρδη 0,18% έκλεισε και ο FTSE 25 στις 1.839,89 μονάδες, ενώ o τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,05% στις 455,44 μονάδες.

Η μετοχή της Aegean ενισχύθηκε 14,73% βλέποντας πλέον τα 5 ευρώ, ο ΟΠΑΠ 1,84% η Βιοχάλκο 1,72% και η Κρι-Κρι 1,7%.

Η μετοχή της ΔΕΗ συνέχισε και σήμερα τη διόρθωση καταγράφοντας πτώση 1,94%.

Από τις τράπεζες η Τρ. Πειραιώς κατέγραψε άνοδο 1,53%, η Eurobank 1,44%, ενώ ΕΤΕ και Alpha Bank έκλεισαν με απώλειες 0,77% και 1,58% αντίστοιχα.

Σήμερα η Fitch επισήμανε πως είναι credit positive για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες η προόδος που καταγράφουν για την απομείωση των κινδύνων (de-risking) μέσω των τιτλοποίησεων που εντάσσονται στον «Ηρακλή».

Σύμφωνα με τον οίκο, οι τιτλοποιήσεις θα μειώσουν σημαντικά τις αδυναμίες στην κεφαλαιακή θέση των τραπεζών έναντι των προβληματικών δανείων ενώ θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν τις προβλέψεις, χωρίς τον αρχικό κεφαλαιακό αντίκτυπο, αντισταθμίζοντας τις νέες εισροές «κόκκινων» δανείων που σχετίζονται με την πανδημία.

Από την άλλη, σε ό,τι αφορά την πορεία του Χρηματιστηρίου, στο βασικό σενάριό της η NBG Securities εκτιμά ότι ο όγκος συναλλαγών θα παραμείνει μέτριος καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με τις ημερήσιες συναλλαγές να κινούνται από 65 εκατ. ευρώ έως 70 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τα θετικά νέα από το μέτωπο της πανδημίας, η χαλάρωση των περιορισμών ή / και η αποφυγή ενός νέου γύρου αυστηρού lockdown, θα ενισχύσουν τις προσδοκίες και θα υποστηρίξουν τη δραστηριότητα των συναλλαγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider