Χρηματιστήριο: Αντίδραση μεν διστακτική δε - Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Αντίδραση μεν διστακτική δε - Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος

Κατάφερε να βγάλει αντίδραση το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, μετά από αρκετές συνεδριάσεις «φθοράς και αφθαρσίας» και των ισχυρών χθεσινών απώλειών.

Ωστόσο η αντίδραση των επενδυτών ήταν αρκετά διστακτική, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει άνοδο 0,34% στις 764,70 μονάδες με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα στα 49,39 εκατ. ευρώ.

Με άνοδο 0,28% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο FTSE 25 στις 1.820,86 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης συνέχισε σε αρνητικό τέμπο κλέινοντας με πτώση 0,91% στις 455,51 μονάδες.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε απώλειες 2,97%, της Eurobank 1,39%, της Alpha Bank 0,08% ενώ της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε με άνοδο 1,04%.

Παράλληλα, ανοδικά έκλεισαν η Coca Cola στο 0,88% και του ΟΤΕ στο 0,65%.

Από την άλλη, «πρεμιέρα» στις αγορές με έκδοση 10ετούς ομολόγου θα κάνει ο ΟΔΔΗΧ όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της Ελληνικής Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα όσα ανέφερε το insider.gr, νωρίτερα σήμερα το πρωί στο ρεπορτάζ «Ιταλικά εμπόδια στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου από την Αθήνα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή σε έξι διεθνείς τράπεζες να τρέξουν ως ανάδοχοι της έκδοσης με τη Barclays, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και τη Eurobank.

Το νέο ομόλογο θα έχει λήξη τον Ιούνιο του 2031.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider