Προσπάθεια ανασύνταξης στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια ανασύνταξης στο Χρηματιστήριο

Να σβήσει τις απώλειες της εβδομάδας που άφησε πίσω του προσπαθεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τη Δευτέρα, έχοντας μπροστά και την πρώτη αξιολόγηση της Fitch για το νέο έτος.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης τη Δευτέρα καταγράφει άνοδο 0,29% στις 792,45 μονάδες με τον τζίρο στα 3,24 εκατ. ευρώ. Άνοδο 0,32% σημειώνει ο FTSE 25 στις 1.890,45 μονάδες ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,51% στις 479,90 μονάδες.

Υψηλότερα κινείται η μετοχή της ΕΥΔΑΠ στο 1,79% με την μετοχή του Μυτιληναίου να ακολουθεί στο 1,31%. Αρνητικά πρόσημα για Coca Cola στο -1,19% και για τη Eurobank στο -0,69%.

Όπως γράφει το insider.gr όσον αφορά τώρα τα πιο στενά χρηματιστηριακά δρώμενα, τα περισσότερα blue chips, όπως και οι τραπεζικές μετοχές, «έκλιναν» χαμηλότερα την περασμένη εβδομάδα, όπως σημειώσαμε και στα ποσοστά στην εισαγωγή του θέματος. Προφανώς, για άλλη μια φορά, οι τραπεζικές μετοχές δέχτηκαν κάπως μεγαλύτερες πιέσεις και οδήγησαν τον Γ.Δ. προς το εύρος των 780-790 μονάδων, δίχως όμως και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα blue chips, πλην ίσως 3-4 περιπτώσεων, να ξεχωρίσουν ανοδικά. Βέβαια, τόσο στον FTSE 25, όσο και στη Mid Cap (ή και σε χαμηλότερες κατηγορίες) έχουν καταγραφεί σημαντικές αποδόσεις, ιδίως στο φίνις της περασμένης χρονιάς, υπεραποδίδουν έναντι άλλων τίτλων, κατά συνέπεια, υπήρξε χώρος για να πάνε οι traders «ταμείο». Αλλά και πάλι, δεν γίνεται λόγος για σημαντική υποχώρηση, τουλάχιστον προς το παρόν.

Αν και η χρονιά, λοιπόν, επί της ουσίας μόλις που ξεκίνησε, αναμφίβολα θα υπάρχουν ευκαιρίες για ανοδικά πονταρίσματα, πλην όμως, είναι ένα ερωτηματικό αν αυτά θα αφορούν σε μεμονωμένες περιπτώσεις, αν θα δούμε «κλαδικές» κινήσεις, εξ αντανακλάσεως αντιδράσεις ή θα πρέπει οι επενδυτές να είναι περισσότερο... έτοιμοι για σκαμπανεβάσματα και stock picking. Άλλωστε, και μέσα στο 2020, που γενικά ήταν πτωτική χρονιά για το ΧΑ, παρά το ράλι του τελευταίου διμήνου, δεν παρατηρήθηκε μαζική αντίδραση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider