Ήπιες απώλειες στο Χρηματιστήριο, με διόρθωση στις τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες απώλειες στο Χρηματιστήριο, με διόρθωση στις τράπεζες

Ήπιες απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να βρει νέα καύσιμα ώστε να παραμείνει στη ζώνη των 750-760 μονάδων.

Έτσι την Πέμπτη, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,77% στις 753,60 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 12,68 εκατ. ευρώ. Απώλειες 0,74% σημειώνει ο FTSE 25, στις 1.798 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,12% στις 440,32 μονάδες.

Κέρδη 0,9% καταγράφει η μετοχή της Coca Cola και της ΔΕΗ 0,37%. Ισχυρές απώλειες σημειώνουν οι τίτλοι της Jumbo στο 2,98%, της Τέρνας Ενεργειακής 2,14% και της Aegean 2,06%.

Οι τράπεζικοί τίτλοι κινούνται πτωτικά με την Eurobank στο 1,85%, την Alpha Bank 1,37% την Εθνική Τράπεζα 1,3% και την Τράπεζα Πειραιώς στο 0,42%.

Παράλληλα στο μέτωπο της πανδημίας θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της παράτασης του lockdown τουλάχιστον ως τις 14/12, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς με την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι περιορισμοί να αρθούν στις 7 του μήνα. Μάλιστα, όπως έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα, δεν αποκλείεται η απόφαση αυτή να ανακοινωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα το μεσημέρι, μιας και η κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αποκλιμάκωση των αριθμών και, συνακόλουθα, της πίεσης στο σύστημα υγείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider