Άντεξε στις πιέσεις των πωλητών το Χρηματιστήριο - Έκανε το 9 στα 9

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άντεξε στις πιέσεις των πωλητών το Χρηματιστήριο - Έκανε το 9 στα 9

Άντεξε στις πιέσεις των πωλητών το Χρηματιστήριο, συνεχίζοντας το σερί των εννέα ανοδικών συνεδριάσεων.

Έτσι την Τετάρτη, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε οριακά 0,16% στις 759,47 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα στα 109,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 έκλεισε με άνοδο 0,28%, στις 1.812,45 μονάδες, και ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,14% στις 445,30 μονάδες.

Στις τράπεζες, με άνοδο έκλεισαν η μετοχή της Εθνική Τράπεζα στο 2,86%, της Eurobank στο 2,1% ενώ αντίθετα με πτώση έκλεισε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο 1,42% και της Alpha Bank στο 0,63%

Παράλληλα ισχυρή άνοδο κατέγραψε η μετοχή της ΕΧΑΕ στο 2,43%, της Coca Cola στο 2,12% ενώ με πτώση έκλεισει η μετοχή της Μotor Oil στο 3,15% και της Βιοχάλκο στο 2,19%.

Στα οικονομικό τοπίο που διαμορφώνεται, όπως ανέφερε το insider.gr η κυβέρνηση επιχειρεί να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα κινητοποίησης ιδιωτικών επενδύσεων που εκτιμάται πως θα φτάσουν σε αξία τουλάχιστον στα 28-30 δισ. ευρώ μέσα από το σκέλος των δανείων των 12,6 δισ. ευρώ που θα μοιράσει το Σχέδιο Ανάκαμψης. Ο λόγος για το πακέτο των 32 δισ. ευρώ που αποτελείται από επιδοτήσεις και δάνεια. Αν η κυβέρνηση πετύχει το στόχο, τότε η συνολική αξία των έργων (δημοσίων και ιδιωτικών) που θα χρηματοδοτηθούν μαζί με τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων θα φτάσει στα 50 δισ. ευρώ περίπου.

Οι επιδοτήσεις του Ταμείου θα διοχετευθούν στα έργα (πράσινης, ψηφιακής μετάβασης, εκπαίδευσης κλπ) που δεν μπορούν να προσελκύσουν πολλά ιδιωτικά κεφάλαια. Αντιθέτως, το σκέλος των αμιγώς ιδιωτικών επενδύσεων, θα καλυφθεί από τα δάνεια των 12,6 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider