Χρηματιστήριο: Ήπια διόρθωση και κοντινή επαφή με τις 700 μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Ήπια διόρθωση και κοντινή επαφή με τις 700 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να διατηρήσει την επαφή του με τις 700 μονάδες, κατάγραφοντας ήπιες απώλειες στον απόηχο των απωλειών των διεθνών αγορών.

Σε ήπια διόρθωση προχώρησε σήμερα, Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνων, «πιάνοντας» το νήμα και από τις διεθνείς αγορές με τα ευρωπαικά χρηματιστήρια να καταγράφουν απώλειες. Σημαντικό ωστόσο αποδεικνύεται πως το Χρηματιστήριο, έβγαλε αντίδραση διατηρώντας την επαφή με τις 700 μονάδες.

Την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,27% στις 699,20 μονάδες, με τον τζίρο στα 64,34 εκατ. ευρώ. Πτώση 1,33% κατέγραψε ο FTSE 25, στις 1.656,50 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με οριακές απώλειες 0,08% στις 369,68 μονάδες.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε πτώση 0,93%, της Τράπεζας Πειραιώς άνοδο 3,81%, της Eurobank πτώση 0,72% και της Alpha Bank έκλεισε με απώλειες 1,76%.

Με απώλειες έκλεισαν οι μετοχές της Motor Oil, της Μυτιληναίος, των ΕΛΠΕ, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και του ΑΔΜΗΕ.

Παράλληλα σήμερα η Eurobank θα ακοινώσει πρώτη τα αποτελέσματα τριμήνου με την JP Morgan, να θέτει εκ προημίου τις δικές τις εκτιμήσεις για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Συγκριμένα αναφέρει πως τα τριμηνιαία χρηματοοικονομικά θα είναι αναμφισβήτητα λιγότερο σημαντικά, εν μέσω του δεύτερου κύματος lockdown, καθώς στο επίκεντρο θα βρεθούν τα έσοδα και οι προοπτικές ποιότητας των assets για το δ' τρίμηνο και το 2021. Ο εποικοδομητικός τόνος που τέθηκε στο β' τρίμηνο θα πρέπει να συνεχιστεί, ειδικά σε ότι αφορά τις τιτλοποιήσεις, καθώς μπαίνουμε σε δύο πιο γεμάτα τρίμηνα από άποψη εξελίξεων και γεγονότων, όπως σημειώνει η αμερικανική τράπεζα.

Παράλληλα σε ότι αφορά τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, η JP Morgan αναφέρει πως διαπραγματεύονται κατά μέσο όρο 0,2x για το 2022 σε P/TBV (εκτιμώμενη ενσώματη λογιστική αξία) -έναντι 0,9x για τις τράπεζες της Ευρωζώνης και 0,9x για την περιοχή CEEMEA-, παρά τo «άλμα» 32% που έχουν καταγράψει τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες (έναντι 29% για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη και SX7E και 13 % για τις τράπεζες της περιοχής CEEMEA) λαμβάνοντας ώθηση από τον «αέρα» αισιοδοξίας από το μέτωπο των εμβολίων εμβόλια και την παγκόσμια εναλλαγή σε αξίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider