«Κραχ» στο Χρηματιστήριο - Απώλειες άνω του 4% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κραχ» στο Χρηματιστήριο - Απώλειες άνω του 4% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης
Βουτιά άνω του 4% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης την Πέμπτη. Καταστροφικό τοπίο στην αγορά με τις τράπεζες να καταγράφουν νέα «βουτιά».

Καταρρέει το Χρηματιστήριο Αθηνών, μια μέρα μετά την αργία της 28ης Οκτωβρίου, καθώς ο φόβος των επενδυτών για ένα νέο γενικευμένο lockdown κορυφώνεται εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 4,81% στις 566,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,96 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 5,09% καταγράφει και ο δέικτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, στις 1.326,15 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 7,64% στις 231,42 μονάδες.

Όπως έγραφε λίγη ώρα πριν το insider.gr το lockdown έχει αποδειχθεί και στην ελληνική περίπτωση αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο συνοδεύεται από τεράστιο οικονομικό κόστος. Είναι ενδεικτικό πως κάθε μήνας lockdown κοστίζει στην ελληνική οικονομία 3% του ΑΕΠ, δηλαδή 5 δισ. ευρώ. Με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ εφέτος να εκτιμάται ήδη στο 8,2% ένα νέο lockdown θα είχε τεράστια επίπτωση στην παραγωγή και την απασχόληση και θα επιδείνωνε αισθητά και την ήδη επιβαρυμένη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Οι μετοχές των τραπεζών καταγράφουν νέες βαριές απώλειες με την μετοχή της Alpha Bank στο -8,02% της Eurobank στο -7,76%, της Τράπεζας Πειραιώς στο 9,90% και την Εθνικής Τράπεζας στο -6,6%.

Ενδεικτικό του τοπίου καταστροφής που δημιουργείται στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, είναι πως ολόκληρο το ταμπλό έχει «βαφτεί» κόκκινο με τα βαριά χαρτιά να δέχονται ισχυρές πιέσεις.Σ

Στο κλάδο των κατασκευών η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καταγράφει απώλειες 6,65% του Ελλάκτωρ 8,57%, του ΑΒΑΞ 4,5% και της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, 7,85%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider