Στη δίνη των πωλητών και πάλι το Χρηματιστήριο - Χωρίς αντίδραση οι τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη δίνη των πωλητών και πάλι το Χρηματιστήριο - Χωρίς αντίδραση οι τράπεζες
Νέες απώλειες στο Χρηματιστήριο, με τις τράπεζες να δείχνουν αδύναμες να αντιδράσουν μετά το «κραχ» της Δευτέρας. Στις 595 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τον κίνδυνο να κινηθεί χαμηλότερα να κυριαρχεί.

Παραδομένo στη δίνη των πωλητών βρέθηκε και σήμερα, Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αρχική αντίδραση στον τραπεζικό κλάδο να «σβήνει» οδεύοντας σε νέα ιστορικά χαμηλά. Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως οι τράπεζες συμπαρασύρουν και μεταφέρουν πιέσεις και σε άλλους κλάδους της αγοράς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,14% στις 595,16 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 40,3 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,39%, στις 1.397,27 μονάδες, ενώ αντίδραση έβγαλε ο Mid Cap στο +1,05% και στις 881,44 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με νέες απώλειες 0,48% φτάνοντας σε νέο ιστορικό χαμηλό στις 250,57 μονάδες. Στις τράπεζες, πιέσεις ασκήθηκαν στην Alpha Bank -2,5% με την Εθνική Τράπεζα να ακολουθεί στο -1%, την Τράπεζα Πειραιώς στο -0,60% και την Eurobank στο -0,33%.

Στα μη τραπεζικά blue chips, οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκούνται σε Aegean 5,63%, και στον ΟΠΑΠ 4,19% με την μετοχή της ΕΥΔΑΠ στο 3,23%, του Μυτιληναίου στο 2,46% και ΟΤΕ +1,41%.

Όπως ανέφερε λίγο πριν το insider.gr στο χθεσινό sell off που καταγράφηκε στον τραπεζικό κλάδο, χάθηκαν πολύτιμες ζώνες στήριξης για τις τράπεζες με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να φτάνει σε limit down, κλείνοντας στο -24,26%. Θεωρητικά με το επόμενο διάστημα να αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της τράπεζας, δεν εντοπίζεται κάποια στήριξη με την αρχική της αντίδραση στο άνοιγμα της συνεδρίασης (+7,8%) να εξανεμίζεται πλήρως περνώντας σε αρνητικό έδαφος (-0,6%) από κινήσεις stop loss, πιάνοντας το νήμα από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα η ζώνη στήριξης των 0,97 - 0,96 ευρώ χάθηκε τη Δευτέρα, με τη μετοχή να δίνει μάχη για να την ανακτήσει, καταγράφοντας ωστόσο απώλειες 0,11% και την Τρίτη. Η πρώτη αντίσταση εντοπίζεται πέριξ του 1 ευρώ, ενώ αν κινηθεί χαμηλότερα των 0,90 ευρώ θα υπάρξει σημαντικό κλείσιμο σε θέσεις long.

Σε χαμηλά διαπραγματεύεται και η μετοχή της Eurobank που έχασε και αυτή την κρίσιμη ζώνη στήριξης των 0,30 ευρώ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα «μάχη» χαμηλότερα από τα 0,30 ευρώ, πέριξ των 0,29 ευρώ.

Αναιμική είναι και η αντίδραση στην μετοχή της Alpha Bank, καθώς δεν εντοπίζονται ουσιώδη στηρίγματα, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται χαμηλότερα από τα 0,47 ευρώ. Η πρώτη αντίσταση -αν και εφόσον υπάρξει αντίδραση- εντοπίζεται στα 0,51 ευρώ.

Από τις αρχές του έτους οι τράπεζες έχουν βρεθεί στο «στόχαστρο» των πωλητών, με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να καταγράφει απώλειες 68,57% της Τράπεζας Πειραιώς 75,25%, της Eurobank 66,4% και της Alpha Bank 75,5%. Παράλληλα στο ίδιο χρονικά διάστημα ο τραπεζικό δείκτης έχει καταγράψει απώλειες της τάξεως του 70,9% στις 254 μονάδες. Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημειώνουν στο insider.gr πως τεχνικά ο δείκτης είναι για χαμηλότερα με reverse split, ειδικά αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της ΑΜΚ στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τονίζουν πως βγήκαν στην επιφάνεια υποβοσκουσες ανησυχίες που θα πάρουν χρόνο να ξεχαστούν ώστε θα αντιστραφεί το κλίμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider