Euroxx: Από το 2021 θα επανέλθει ο τζίρος στο Χρηματιστήριο - Οι κίνδυνοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Euroxx: Από το 2021 θα επανέλθει ο τζίρος στο Χρηματιστήριο - Οι κίνδυνοι
Η Euroxx αναθεωρεί τον μέσο ημερήσιο τζίρο θα ανέλθει στα 57-66 εκατ. ευρώ από 81-93 προηγουμένως και τη συνολική κεφαλαιοποίηση στα 48-55 εκατ. ευρώ από 66-76 εκατ. ευρώ.

Σε αναβάθμιση της σύστασής της για τη μετοχή της ΕΧΑΕ σε overweight από equalweight προχώρησε η Euroxx χρηματιστηριακή και σε μείωση της τιμής στόχου στα 3,50 ευρώ ανά μετοχή, από 5,10 ευρώ.

Η Euroxx σημειώνει πως η αβεβαιότητα που προκαλούν η πανδημία και οι γεωπολιτικές εντάσεις αναμένεται πως θα διατηρήσουν στα χαμηλά επίπεδα την μέση ημερήσια συναλλακτική αξία και την κεφαλαιοποίηση για το υπόλοιπο του έτους, με τις εταιρείες οι επιχειρήσεις φαίνονται απρόθυμες σε ό,τι αφορά τις IPOs και τις και τις εκδόσεις κοινών μετοχών (SCIs).

Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι ο τζίρος και η κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου θα επανέλθουν το 2021, χάρη στη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών, καθώς η Ελλάδα θα αρχίσει να αντλεί και να κάνει των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, που υα υποστηριχθεί και από τις μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενισχύοντας έτσι συνολικά τη δανειοδοτική τους δραστηριότητα.

Παράλληλα η Euroxx αναθεωρεί τον μέσο ημερήσιο τζίρο θα ανέλθει στα 57-66 εκατ. ευρώ από 81-93 προηγουμένως και τη συνολική κεφαλαιοποίηση στα 48-55 εκατ. ευρώ από 66-76 εκατ. ευρώ.

Στους κινδύνους που εντοπίζει η χρηματιστηριακή τοποθετεί την υψηλή συγκέντρωση της αγοράς, το δεύτερο κύμα πανδημίας με τα νέα μέτρα περιορισμού, έναν νέο γύρο δριαγραφών από το ταμπλό του ΧΑ και τους πιο αδύναμους όγκους συναλλαγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider