Χρηματιστήριο: «Βουτιά» 10,64% για τις τράπεζες σε εβδομαδιαία βάση - Στις 620 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Βουτιά» 10,64% για τις τράπεζες σε εβδομαδιαία βάση - Στις 620 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Αντίδραση από τις τράπεζες αναμένει η αγορά, καθώς ο δείκτης έχει φτάσει στις 280 μονάδες. «Έσπασε» το τετραήμερο πτωτικό σερί στο Χρηματιστήριο.

Ήπια άνοδος καταγράφηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, κλείνοντας ακόμη μια εβδομάδα με έντονη μεταβλητότητα και πιέσεις σε κλάδους που βρίσκονται στο «μάτι» των πωλητών. Ο τζίρος συνεχίζει να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η κρίσιμη «μάχη» στο επίπεδο των 630-640 μονάδων θα κριθεί από το αν καταφέρει ο τραπεζικός κλάδος να πατήσει «γκάζι» δίνοντας ρυθμό στην αγορά. Καταλυτικοί παράγοντες για την πορεία του Χρηματιστηρίου το επόμενο διάστημα είναι η εξελίξη της πανδημίας αλλά και η αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Ελλοχεύει ο κίνδυνος για ακόμη μεγαλύτερη διόρθωση.

Την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,15% στις 620 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα στα 36,9 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε οριακή πτώση 0,07%, στις 1.461 μονάδες, ενώ με θετικό πρόσημο στο +0,20% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 900 μονάδες.

Οριακές απώλειες κατέγραψε ο τραπεζικός δείκτης κλείνοντας στο 0,03% και στις 280 μονάδες, καθώς υπήρξε κατοχύρωση κερδών. Σε εβδομαδιαία βάση, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 4,80%, με τον τραπεζικό να σημειώνει «βουτιά» 10,64%.

Με άνοδο έκλεισε μόνο η μετοχή της Alpha Bank στο 0,61% αμετάβλητες παρέμειναν οι μετοχές της Eurobank και της Εθνική Τράπεζας ενώ με απώλειες έκλεισε Τράπεζα Πειραιώς στο 1,62%. Το «ρυθμό» στην αγορά έδωσαν οι δύο κατασκευαστικές που ξεχώρισαν με τον Ελλάκτωρα να καταγράφει άνοδο 7,13% και τον ΑΒΑΞ 2,19% καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών τη Δευτέρα για τη γραμμή 4 του Μετρό.

Παράλληλα με αποδοκιμασία αντιμετωπίστηκε η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Συνόδου Κορυφής, ενώ «ψηλά» στην ατζέντα βρέθηκαν τόσο η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη, όσο και οι συνομιλίες για τη συμφωνία του Brexit.

Η δεύτερη ημέρα της Σύνοδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider