Στη δίνη του διεθνούς sell-off και το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη δίνη του διεθνούς sell-off και το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μάχη για τις 620 μονάδες δίνει το Χρηματιστήριο. Η εγχώρια αγορά ακολουθεί το αρνητικό κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων, τα οποία χάνουν άνω του 2%. Διάχυτη η αβεβαιότητα στα χρηματιστηριακά ταμπλό.

Ισχυρότατους κλυδωνισμούς δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, το μεσημέρι της Πέμπτης, εν μέσω διεθνούς κλίματος αβεβαιότητας.

Λίγα λεπτά μετά τις 17:00 (ώρα Ελλάδας), τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χάνουν άνω του 2% - άνω του 3% η πτώση στην Φρανκφούρτη - ενώ με απώλειες άνω των 500 μονάδων άνοιξε ο Dow Jones στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με έντονη νευρικότητα μια σειρά ραγδαίων εξελίξεων. Η ιστορική βουτιά 32,9% του αμερικανικού ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις του κορονοϊού σε οικονομίες και επιχειρήσεις, στοιχειώνουν τα χρηματιστήρια, προκαλώντας ανησυχία και στην εγχώρια αγορά.

Διαβάστε επίσης:

Ειδικότερα, στις 17:00, ο Γενικός Δείκτης δίνει μάχη για να διατηρηθεί στις 620 μονάδες. Ειδικότερα, υποχωρεί στις 620,13 μονάδες, καταγράφοντας ισχυρή πτώση 1,94%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 34,85 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,58%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,10%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (+1,08%) και της Coca Cola HBC (+0,53%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-2,27%), της Fourlis (-1,86%), της Πειραιώς (-1,70%) και της Eurobank (-1,32%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+0,52%) και των Κατασκευών (+0,47%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-2,03%) και του Εμπορίου (-1,54%).

Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 29 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Πλαστικά Κρήτης +4,51% και ΕΛΓΕΚΑ +3,17%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Space Hellas -9,83% και Attica Συμμετοχών -2,97%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider