Ολοκληρώνεται σήμερα το ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Αισιοδοξία για υπερκάλυψη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοκληρώνεται σήμερα το ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Αισιοδοξία για υπερκάλυψη
Κοντά στα επίπεδα του 2,75% διαμορφώνεται το κουπόνι

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από χρηματιστηριακούς και τραπεζικούς κύκλους αναφορικά με την πορεία του ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ύψος των προσφορών έχει ήδη ξεπεράσει τα 750 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να ζητά συνολικά 500 εκατ. ευρώ από τις αγορές.

Αντίστοιχα, το κουπόνι δείχνει να διαμορφώνεται κοντά στα επίπεδα του 2,75%, δηλαδή στη μέση του εύρους διαπραγμάτευσης, δεν αποκλείεται όμως να κινηθεί και λίγο χαμηλότερα λόγω της υψηλής ζήτησης.

Συνολικά προβλέπεται να εκδοθούν έως 500.000 κοινές ανώνυμες άυλες ομολογίες, με ελάχιστο ποσό εγγραφής τα 1.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια του ομολόγου είναι επταετής. Σύμβουλος της έκδοσης του νέου ομολόγου είναι η Εθνική Τράπεζα, ενώ συντονιστές κύριοι ανάδοχοι είναι, πέραν της Εθνικής, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank και η Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ. Ανάδοχοι έχουν οριστεί η τράπεζα Optima Bank και η BETA Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

Πού θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Όμιλος, τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα συμβάλουν στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματός του στους τομείς των παραχωρήσεων, των υποδομών και της ενέργειας από θερμικές πηγές (σε ποσοστό 80%), ενώ μικρό μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί και για την αναχρηματοδότηση μέρους του δανεισμού του Ομίλου.

Προτεραιότητα του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου, που θα χρηματοδοτηθεί από το ομόλογο, είναι η ενίσχυση των μακροχρόνιων, επαναλαμβανόμενων εσόδων του μέσα από επενδύσεις (ιδιόκτητες και με Συμβάσεις Παραχώρησης και ΣΔΙΤ) σε βασικές υποδομές.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει δρομολογήσει ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα στους τομείς των παραχωρήσεων και των υποδομών, με συμμετοχή του σε έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 3,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider