«Τρομάζει» το Χρηματιστήριο η ύφεση της ελληνικής οικονομίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τρομάζει» το Χρηματιστήριο η ύφεση της ελληνικής οικονομίας
Η ελληνική αγορά υποχωρεί μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων κατέγραψε συνολικά κέρδη 3,29%.

Διευρύνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με την αγορά να τρομάζει από τα στοιχεία για ύφεση της ελληνικής οικονομίας, γνωρίζοντας επίσης πως... τα χειρότερα έπονται.

Όπως έγινε γνωστό, η Ελλάδα κατέγραψε ύφεση 0,9% σε ετήσια βάση στο πρώτο τρίμηνο του 2020, με τον κορονοϊό να επιδρά σημαντικά στις επενδύσεις, στην ιδιωτική κατανάλωση και στις εξαγωγές.

Στο μεταξύ, αργότερα το μεσημέρι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει την επέκταση του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων στα 1,25 τρισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Υπό το πρίσμα αυτό, στις 12:35, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στις 666,07 μονάδες, χάνοντας τις 670 μονάδες και καταγράφοντας πτώση 1,19%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 28 εκατ. ευρώ.

Η ελληνική αγορά υποχωρεί μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων κατέγραψε συνολικά κέρδη 3,29%.

    Η εικόνα στο ταμπλό

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,48%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,10%.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines(+1,99%), της Alpha Bank(+1,94%), της Σαράντης(+1,53%) και της Ελλάκτωρ(+1,40%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil(-3,35%), της Fourlis(-2,18%), της ΕΧΑΕ(-1,50%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-1,48%).

    Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Πρώτων Υλών (+1,36%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου(-1,76%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών(-0,62%).

    Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 38 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Αφοί Κορδέλλου+11,90% και Δρομέας+9,45%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Βιοκαρπέτ-17,50% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου -4,55%.

    Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    gazzetta
    gazzetta reader insider insider