Χρηματιστήριο: Τέταρτη ημέρα ανόδου με το βλέμμα στο Eurogroup

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Τέταρτη ημέρα ανόδου με το βλέμμα στο Eurogroup
Έχασε τις 620 μονάδες το Χρηματιστήριο το μεσημέρι της Πέμπτης, ωστόσο συνεχίζει σε ανοδικό momentum. Καταγράφει κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με οδηγό τις τράπεζες.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με την αγορά να κινείται ανοδικά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, ακολουθώντας το κλίμα ευφορίας που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές.

Οι επενδυτές χαιρετίζουν τη μείωση του αριθμού κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ ποντάρουν να βγει «λευκός καπνός» από το Eurogroup που συνεχίζει σήμερα τις εργασίες του, με στόχο την κατάρτιση ενός γενναίου πακέτου στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας απέναντι στην πανδημία.

Ειδικότερα, στις 14:15, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,37% στις 617,45 μονάδες. Στα 36 εκατ. διαμορφώνεται η αξία των συναλλαγών. Στήριξη στην αγορά παρέχει ο τραπεζικός κλάδος.

«Πράσινο» το ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 3,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,07%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+6,20%), της Fourlis (+5,48%), της Viohalco (+5,18%), της ΔΕΗ (+4,71%), της Ελλάκτωρ (+4,60%), της Alpha Bank (+4,27%) και της Eurobank (+4,25%). Αντιθέτως πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της Jumbo (-0,94%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+4,65%) και των Τροφίμων (+4,04%) , ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου(-5,15%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,16%).

Ανοδικά κινούνται 65 μετοχές, 9 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Minerva+91% και Δρομέας+9,38%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: A.S. Company-8,13% και Μοτοδυναμική-4,14%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider