Ο κοροναϊός συνεχίζει να «τρομάζει» το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο κοροναϊός συνεχίζει να «τρομάζει» το Χρηματιστήριο
Οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία την πορεία εξάπλωσης του κοροναϊού διεθνώς, ενώ η χώρα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα.

Στο «κόκκινο» συνεχίζει να κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία την πορεία εξάπλωσης του κοροναϊού διεθνώς, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα - και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στις 807,06 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,53% κι ενώ το άνοιγμα της συνεδρίασης βρήκε το ταμπλό κάτω από τις 800 μονάδες, με προσωρινή βουτιά 2%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 13,59 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,59%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,76%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (+1,39%), της Motor Oil (+0,24%) και του ΟΤΕ (+0,15%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-3,35%), της Πειραιώς (-3,01%), της Jumbo (-2,31%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,28%) και της ΔΕΗ (-2,13%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης των Πρώτων Υλών (+0,43%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Κατασκευών (-1,44%) και της Υγείας (-1,24%).

Ανοδικά κινούνται 12 μετοχές, 50 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Paperpack +6,84% και Δρομέας +6,77%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Βιοκαρπέτ -8,70% και Unibios -5,09%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider