Τραπεζικό σφυροκόπημα στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζικό σφυροκόπημα στο Χρηματιστήριο
Στα επίπεδα των 910 μονάδων υποχωρεί η αγορά την Τετάρτη, μετά τα αντίποινα του Ιράν κατά των ΗΠΑ. Απώλειες άνω του 1% για τον Γενικό Δείκτη. Μίνι κραχ στις τράπεζες με πτώση άνω του 5%.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων έχει παραδοθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την ένταση στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα του Ιράν κατά των ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, που χάνουν άνω του 5%. Ειδικότερα, στις 13:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στις 911,28 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,45%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε υψηλά επίπεδα, στα 175 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 135 εκατ. αφορούν στη διακίνηση πακέτων στις μετοχές της Εθνικής και της Eurobank. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,93%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,34%.

Η εικόνα στο ταμπλό

Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-4,14%), της Eurobank(-3,82%), της Πειραιώς (-3,40%) και της ΔΕΗ (-3,25%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης του Εμπορίου (+0,47%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-3,55%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών(-2,10%).

Ανοδικά κινούνται 10 μετοχές, 41 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Κέκροψ+4,12% και Medicon+1,54%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Εθνικής -4,14% και Μύλοι Λούλη -4,05%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider