Σε κλίμα αργίας μπαίνει το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε κλίμα αργίας μπαίνει το Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Μεγάλης Πέμπτης.

Η είδηση ότι το ζήτημα του πακέτου των εφεδρικών μέτρων αναμένεται να τεθεί σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στηρίζει την αγορά, καθώς οι επενδυτές διαβλέπουν πιθανή λύση στο αδιέξοδο.

Στο τραπεζικό κλάδο η Εθνική ενισχύεται κατά 1,12% στα 0,2720 ευρώ, η Eurobank ενισχύεται 1,34% στα 0,7550 ευρώ, η Πειραιώς κατά 0,40% στα 0,251 ευρώ, ενώ η Alpha Bank είναι αμετάβλητη στα 2 ευρώ.

Πάντως, η επιφυλακτικότητα είναι μεγάλη και αποτυπώνεται στον συναλλακτικό τζίρο ο οποίος είναι ισχνός και λόγω του γεγονότος ότι από αύριο έως την Δευτέρα του Πάσχα η αγορά θα είναι κλειστή.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 584,82 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,05%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,75 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 17 μετοχές, 13 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,39%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τεχνικής Ολυμπιακής (+7,78%) και της MIG(+2,88%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Παπουτσάνης (-3,21%) και της Κλουκίνας-Λάππας (-3,0%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider