Νέα πτώση στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στη Ρώμη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα πτώση στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στη Ρώμη
Οι ανησυχίες για την πολιτική κρίση για την Ιταλία, σε συνδυασμό με τον προβληματισμό για την ένταση της εμπορικής διένεξης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, επιδρούν αρνητικά στον Γενικό Δείκτη.

Εντείνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από τις διεθνείς εξελίξεις.

Οι ανησυχίες για την πολιτική κρίση για την Ιταλία, σε συνδυασμό με τον προβληματισμό για την ένταση της εμπορικής διένεξης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, κοκκινίζουν το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Λίγα λεπτά μετά τις 13:15, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαπραγματεύεται στις 840,48 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,75%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,57 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,64%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,47%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ(+1,74%), της Εθνικής(+1,23%), της ΔΕΗ (+1,19%) και του ΟΠΑΠ(+1,19%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ(-0,85%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,64%) και της ΕΧΑΕ(-0,22%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+2,66%) και των Ταξιδιών (+1,05%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης της Υγείας(-2,13%).

Ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, 14 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Παϊρης+25,13% και Βιοκαρπέτ+11,80%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ειδησεοφωνική -7,91% και Trastor-5,66%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider