Χρηματιστήριο Αθηνών: Ασκήσεις ισορροπίας στις 850 μονάδες μετά το μίνι κραχ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο Αθηνών: Ασκήσεις ισορροπίας στις 850 μονάδες μετά το μίνι κραχ
H ελληνική αγορά προσπαθεί να ξεπεράσει το αρνητικό διεθνές κλίμα, στη σκιά του νέου επεισοδίου στην κόντρα ΗΠΑ - Κίνας, στο πλαίσιο του εν εξελίξει εμπορικού πολέμου.

Ασκήσεις ισορροπίας πέριξ των 850 μονάδων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στη συνεδρίαση της Τρίτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να επιχειρούν να επανατοποθετηθούν, μετά το μίνι κραχ της Δευτέρας, αλλά και να χτίσουν άμυνες απέναντι στην αβεβαιότητα που προκαλεί η κλιμάκωση των εμπορικών διενέξεων ΗΠΑ και Κίνας.

Οι εναλλαγές προσήμου είναι συνεχείς στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Ειδικότερα, στις 14:45, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 854,28 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,36%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,80 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 26 μετοχές, 35 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Η ελληνική αγορά προσπαθεί να ξεφύγει από το αρνητικό διεθνές κλίμα, καθώς μετά το νέο επεισόδιο στην κόντρα ΗΠΑ - Κίνας, στο πλαίσιο του εν εξελίξει εμπορικού πολέμου, καταγράφεται αποστροφή στο ρίσκο σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να μετακινούνται σε ασφαλή καταφύγια.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει συνολικές απώλειες 5,41% στη διάρκεια των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων. Σωρευτικά το τελευταίο τριήμερο οι απώλειες για τον δείκτη των τραπεζών έχουν φτάσει το 12,60%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-3,29%), του ΟΠΑΠ (-1,61%), της Viohalco (-1,55%), της Μυτιληναίος (-1,44%) και των ΕΛΠΕ (-1,41%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,59%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,77%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Αφοί Κορδέλλου +8,55% και Αλουμύλ+3,57%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου -9,43% και Νάκας -8,42%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider