Πιέσεις made in USA στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιέσεις made in USA στο Χρηματιστήριο
Η μείωση των επιτοκίων από τη Fed και η αποδυνάμωση του δολαρίου έχει προκαλέσει νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, επηρεάζοντας και την εγχώρια αγορά.

Με μικρή πτώση κινείται την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ήπια ρευστοποίηση κερδών. Η μείωση των επιτοκίων από τη Fed και η αποδυνάμωση του δολαρίου έχει προκαλέσει νευρικότητα στις διεθνείς αγορές.

Το Χρηματιστήριο βρίσκεται μια ανάσα από τις 900 μονάδες μετά από 4,5 χρόνια και το στοίχημα θα κριθεί εν πολλοίς από την αυριανή απόφαση του οίκου Fitch για την αξιολόγηση της Ελλάδας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 896,21 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,41%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,87 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 29 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,72%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Q&R +16,37% και Fieratex+8,89%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Λάνακαμ(κ) -14,00% και Ίλυδα -5,88%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος (+1,09%), της Cenergy (+0,53%), της Ελλάκτωρ (+0,46%) και της Lamda (+0,43%).

Στην ελληνική αγορά ομολόγων το δεκαετές ομόλογο να σημειώνει απόδοση 2,063%, αυξημένη σε σχέση με χθες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider