Χρηματιστήριο: Τράπεζα Πειραιώς και ΔΕΗ τράβηξαν την προσοχή των επενδυτών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Τράπεζα Πειραιώς και ΔΕΗ τράβηξαν την προσοχή των επενδυτών
Χρηματιστηριακοί αναλυτές υποστηρίζουν πως τεχνικά ο δείκτης θα βρει την πρώτη ανοδική αντίσταση στις 925 μονάδες. «Γενναία» άνοδος για τις τράπεζες με την Τράπεζα Πειραιώς να κρατά τα ηνία.

«Επίθεση» των αγοραστών δέχθηκε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίσθηκε από την αύξηση του τζίρου. Το ΧΑΑ έκλεισε μια ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων , ωστόσο έδειξε πως έχει τις δυνάμεις να κινηθεί υψηλότερα.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 899,93 μονάδες με άνοδο 1,14%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 98,4 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ανοδικά κινήθηκαν 34 , πτωτικά 23 και αμετάβλητες ήταν 47.

Η σταθεροποιητική εικόνα που επικράτησε στην ελληνική αγορά ομολόγων με την απόδοση του δεκαετούς να κινείται στο 2% και τα θετικά νέα από την έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων με ιστορικά χαμηλό κόστος τροφοδότησε το επενδυτικό ενδιαφέρον , ειδικά για τραπεζικές μετοχές.

Θετικά στο κλίμα συνέβαλε και έκθεση του οίκου Moody’s για την Τράπεζα Πειραιώς. Κατά τον οίκο η αξιολόγηση Caa2 της Τράπεζας Πειραιώς αντανακλά την άμεση πρόκληση να μειώσει το πολύ υψηλό επίπεδο των NPEs, που ήταν στο 52,1% των ακαθάριστων δανείων της το πρώτο τρίμηνο, σε ένα περιβάλλον σταδιακής βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 3,10 ευρώ με άνοδο 6,82%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,65 ευρώ με άνοδο 2,83%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,7630 ευρώ με άνοδο 2,80%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,8810 ευρώ με άνοδο 0,69%.

Η Ελλάκτωρ έκλεισε στα 2,1750 ευρώ με άνοδο 3,57%. Ο ΟΛΠ έκλεισε στα 24,80 ευρώ με άνοδο 5,08%. Η ΔΕΗ έκλεισε στα 2,82 ευρώ με άνοδο 6,42% .

Χρηματιστηριακοί αναλυτές υποστηρίζουν πως τεχνικά ο δείκτης θα βρει την πρώτη ανοδική αντίσταση στις 925 μονάδες επίπεδα που θα δοκιμαστεί η βραχυπρόθεσμη τάση και ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider