«Παλεύει» για τις 600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παλεύει» για τις 600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Οριακά στο «πράσινο» γύρισε ο Γενικός Δείκτης λίγο μετά τις 13:00 της Μεγάλης Τρίτης, σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε με απώλειες εν μέσω ανησυχιών για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και την πορεία των ταμειακών διαθέσιμων του Δημοσίου.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:24 διαμορφωνόταν στις 598,78 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,22%.

Με τη διενέργεια της έκτακτης συνόδου του Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη να είναι αβέβαιη, αν δεν υπάρξει σύγκλιση μέσα στις επόμενες ώρες οι θεσμοί θα αναχωρήσουν έως την Μεγάλη Παρασκευή από την Αθήνα για να επιστρέψουν ξανά τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.

Η αβεβαιότητα αυτή τροφοδοτεί τις ρευστοποιήσεις για τη κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών με τους τραπεζικούς τίτλους να πιέζονται σημαντικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, παρά την ανακοίνωση πως οι ελληνικές τράπεζες διέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με κέρδος τα πρώτα 2,5 δισ. ευρώ ή το 13% εκ των ομολόγων EFSF συνολικού ύψους 18,5 δισ. ευρώ που θα πωλήσουν.

Η πρώτη σημαντική στήριξη έχει διαμορφωθεί στις 585 μονάδες, επίπεδα που εάν χαθούν θα οδηγήσουν τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη στις 550 μονάδες. Εάν τελικά επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο η αγορά θα δοκιμάσει αρχικά τις 610 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider