«Πλώρη» για τις 890 μονάδες βάζει το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πλώρη» για τις 890 μονάδες βάζει το Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο έκλεισε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση με κέρδη παίρνοντας ώθηση από τον τραπεζικό και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο των 880 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών παίρνοντας ώθηση για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση από τον κατασκευαστικό κλάδο, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα. Άνοδος και για τις τράπεζες με την Εθνική Τράπεζα να κρατάει τα ηνία.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 885,99 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,33%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 76,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα επιφυλακτική στάση διατηρούν οι επενδυτές από τα νέα από την ΕΚΤ, με τον κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι να είναι αποφασισμένος να δράσει εάν οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας επιδεινωθούν περαιτέρω, με μείωση των επιτοκίων και νέα ποσοτικής χαλάρωση.

Σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η απόδοση του ελληνικού ομολόγου, το οποίο βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του 2%, με το κόστος δανεισμού της Ελλάδας να είναι χαμηλότερο από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 885,99 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,33%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 76,5 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Bank έκλεισε με άνοδο 1,62%. Η Eurobank έκλεισε με κέρδη 2,60%. Η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύθηκε 2,19%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε με τα υψηλότερα κέρδη 3,45%.

Η ΔΕΗ έκλεισε με απώλειες 2,13% μετά τη συνεχή άνοδο. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Motor Oil και Ελλάκτωρ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε σημειώνοντας άνοδο 1,59%, στις 2.191,84 μονάδες, ενώ με αρνητικό πρόσημο στο 0,59% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.416,41 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με ισχυρά κέρδη 2,38% στις 775,24 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider