Ο Εγκέλαδος δεν τρόμαξε το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Εγκέλαδος δεν τρόμαξε το Χρηματιστήριο
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 867,81 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,32%. Η αγορά σε μεγάλο βαθμό στηρίχθηκε στο επιλεκτικό ενδιαφέρον για τραπεζικούς τίτλους.

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το χτύπημα του Εγκέλαδου να μην προκαλεί πάντως «παρατράγουδα» και τους επενδυτές να δείχνουν ψυχραιμία.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 867,81 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,32%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 69,40 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν πτωτικά κινήθηκαν 32 μετοχές, ανοδικά 26 και αμετάβλητες παρέμειναν 48 μετοχές.

Οι τζίροι διατηρούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, τηρουμένων των εποχικών δεδομένων του Χρηματιστηρίου, ενώ η κινητικότητα σε επιχειρηματικό επίπεδο είναι υποστηρικτική για τις αποτιμήσεις και τη συντήρηση της παρακολούθησης της αγοράς.

Η αγορά σε μεγάλο βαθμό στηρίχθηκε στο επιλεκτικό ενδιαφέρον για τραπεζικούς τίτλους. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,64 ευρώ με άνοδο 1,30%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,85 ευρώ με άνοδο 0,95%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 2,80 ευρώ αμετάβλητη. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε αμετάβλητη στα 2,36 ευρώ.

Τεχνικά το βραχυπρόθεσμο σκαλοπάτι συσσώρευσης που διαμορφώθηκε μεταξύ 830 και 840 μονάδων λειτούργησε ως βατήρας ανόδου εκτονώνοντας προς τις 880 μονάδες.

«Η δημιουργία του επόμενου βατήρα ανόδου φαίνεται ότι είναι υπό διαμόρφωση καθώς τα βήματα από εδώ και στο εξής θα είναι πιο επιλεκτικά για τους αγοραστές. Η ολοκλήρωση της συσσώρευσης που αναμένουμε θα δώσει το έναυσμα για την αναμέτρηση με τα φετινά υψηλά των 900 μονάδων στα οποία οι αιρέσεις των συναλλακτικών όγκων θα διαμορφώσουν και τις πιθανότητες νέας διαφυγής», αναφέρει σχετικά ο επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ Μάνος Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider