Σταθεροποιητικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο
Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πως το Χρηματιστήριο θα δοκιμάσει ξανά να κινηθεί προς τα υψηλά επίπεδα έτους, ήτοι τις 900 μονάδες, πριν διορθώσει ξανά.

Σταθεροποιητικά κινείται στις συναλλαγές της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 863,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,05%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 2,1 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 14 μετοχές, 23 πτωτικά και 61 είναι σταθερές.

Η εγχώρια αγορά μετοχών ύστερα από ένα ισχυρό πρώτο εξάμηνο που ανατιμήθηκε κατά 44,5%, με τις τράπεζες να υπεραποδίδουν καθώς σημείωσαν άνοδο 87,7% από τα χαμηλά στις αρχές του έτους, προσπαθεί να αφομοιώσει τα νέα επίπεδα στα οποία κινείται πλέον, περιμένοντας και τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά, το Χρηματιστήριο Αθηνών, βρίσκει στήριξη και από το θετικό κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν μείωση των επιτοκίων από τη FED στο τέλος του μήνα και ένα νέο πακέτο νομισματικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ τους επόμενους μήνες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πως το Χρηματιστήριο θα δοκιμάσει ξανά να κινηθεί προς τα υψηλά επίπεδα έτους, ήτοι τις 900 μονάδες, πριν διορθώσει ξανά, κάτι που προκύπτει από τα υφιστάμενα δεδομένα της τεχνικής ανάλυσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider