Χρηματιστήριο: «Νευρική» συνεδρίαση με θετικό κλείσιμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Νευρική» συνεδρίαση με θετικό κλείσιμο
O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 863,33 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,20%, κατορθώνοντας να διατηρηθεί σε θετικό πρόσημο, παρά τις πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.

Η αυξημένη μεταβλητότητα χαρακτήρισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατόρθωσε να διατηρηθεί σε θετικό πρόσημο, παρά τις πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.

Οι αγοραστές του τελευταίου ημιώρου και ειδικά τα κέρδη της μικρής κεφαλαιοποίησης οδήγησαν σε θετικό πρόσημο το Χρηματιστήριο, το οποίο έδειξε ξανά ένα νευρικό πρόσωπο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 863,33 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,20%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 60,97 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν 74 μετοχές, 23 πτωτικά και 31 παρέμειναν σταθερές.

Το γεγονός πως το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο Tier II της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με πάνω από 1,65 δισ. ευρώ προσφορές, με την Εθνική να «σηκώνει» 400 εκατ. ευρώ με κουπόνι 8,25% δεν επέδρασε στο κλίμα.

Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,2420 ευρώ με απώλειες 3,78%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,6250 ευρώ με απώλειες 2,58%. Η Eurobank έκλεισε με απώλειες 0,84% στα 0,823 ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε με πτώση 0,14% στα 2,902 ευρώ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πως το Χρηματιστήριο θα δοκιμάσει ξανά να κινηθεί προς τα υψηλά επίπεδα έτους, ήτοι τις 900 μονάδες, πριν διορθώσει ξανά, κάτι που προκύπτει από τα υφιστάμενα δεδομένα της τεχνικής ανάλυσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider