Χρηματιστήριο: Οι αγοραστές μίλησαν τελευταίοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Οι αγοραστές μίλησαν τελευταίοι
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,43%, ενώ η απόδοση του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,361%.

Με κέρδη έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους αγοραστές να κάνουν δυναμική επανεμφάνιση στο τελευταίο δίωρο των συναλλαγών. Σε αυτό βοήθησε η εισαγόμενη ειδησιογραφία και συγκεκριμένα οι πληροφορίες πως ΗΠΑ και Κίνα είναι κοντά σε εμπορική συμφωνία.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 0,66% στις 852,27 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 66,87 ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 32 σημείωσαν κέρδη, 27 πτώση και 51 ήταν αμετάβλητες.

Βελτίωση σημειώθηκε ενδοσυνεδριακά και στην αγορά ομολόγων. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,43%, ενώ η απόδοση του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,361%.

Με κέρδη έκλεισαν οι τραπεζικές μετοχές. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,6890 ευρώ με άνοδο 2,67%.Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,34 ευρώ με άνοδο 1,74%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,82 ευρώ με άνοδο 1,61%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 2,91 ευρώ με άνοδο 1,04%.

Να σημειωθεί πως σήμερα είχαμε αποκοπές μερισμάτων που επέδρασαν στις μεταβολές τιμών κάποιων τίτλων. Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 9,51 ευρώ με απώλειες 5,65% λόγω της αποκοπής του μερίσματος. Η Μυτιληναίος παρά την αποκοπή του μερίσματος έκλεισε αμετάβλητη στα 10,10 ευρώ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει να βρίσκει στηρίγματα σε δεικτοβαρείς μετοχές αποτελεί θετική ένδειξη. Ωστόσο, τονίζουν πως θα απαιτηθεί η υπέρβαση των 880 μονάδων , ώστε να δοθεί ένα ξεκάθαρο ανοδικό στίγμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider