Απώλειες στο Χρηματιστήριο, κόντρα στο ράλι στα ομόλογα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στο Χρηματιστήριο, κόντρα στο ράλι στα ομόλογα
Διορθωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές. Παρά την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά.

Με απώλειες άνοιξε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναρμονιζόμενο με το πτωτικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 835,91 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,35%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,051 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 21 μετοχές, 43 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Παρά το ράλι στα ομόλογα, οι τραπεζικές μετοχές κινούνται διορθωτικά. Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-3,71%), της Πειραιώς (-3,34%), της Εθνικής (-2,78%) και της Eurbank(-2,59%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,22%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,32%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κυριακούλης+14,08% και Ξυλεμπορία(κ) +9,91%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Q&R -2,78% και Πλαστικά Θράκης -2,75%.

Παρά την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,647% σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και η απόδοση του πενταετούς ομολόγου στο 1,515%, σε επίσης ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider