Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με φόντο τις ευρωπαϊκές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με φόντο τις ευρωπαϊκές αγορές
Οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές να αντισταθμίζουν το θετικό κλίμα στην ελληνικη αγορά ομολόγων.

Πτωτικά κινείται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης, με τις πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές να αντισταθμίζουν το θετικό κλίμα στην ελληνικη αγορά ομολόγων.

Σήμερα η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου βρίσκεται στο 2,69%, ενώ η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 1,503%.

Πτώση καταγράφουν στο άνοιγμα των συναλλαγών οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά την προειδοποίηση της αμερικανικής εταιρείας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Broadcom για επιβράδυνση στη ζήτηση, λόγω των εντάσεων στο εμπόριο με την Κίνα. Πιέσεις ασκούν και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Viohalco +0,91%, Lamda Development +0,74% και Μυτιληναίος +0,70%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 13:00, διαμορφώνεται στις 844,07 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,74%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 852,62 μονάδες (+0,26%) και κατώτερη τιμή στις 842,61 μονάδες (-0,91%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,59 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν ο δείκτης των Βιομηχανικών Προϊόντων +0,65%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Τροφίμων -0,50%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,38%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,57%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Φιερατέξ +12,26% και Attica Bank +11,17%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Moda Bango -9,55% και Unibios -3,85%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider