Ανοδική πορεία στο Χρηματιστήριο – Ράλι στα ομόλογα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδική πορεία στο Χρηματιστήριο – Ράλι στα ομόλογα
Για ακόμη μια συνεδρίαση ο όγκος των συναλλαγών είναι μεγάλος, γεγονός που δείχνει την αύξηση της επενδυτικής παρουσίας στην αγορά.

Σταθεροποιητικά κινείται τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προχωρούν σε ήπιες ρευστοποιήσεις και επιφυλακτικές τοποθετήσεις. Για ακόμη μια συνεδρίαση ο όγκος των συναλλαγών είναι μεγάλος, γεγονός που δείχνει την αύξηση της επενδυτικής παρουσίας στην αγορά.

Αξιοσημείωτη είναι η πτώση της απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, η οποία διαμορφώνεται στο 2,8% σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Το πενταετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 1,750% τη χαμηλότερη από την έκδοση του.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+4,47%), της ΕΧΑΕ (+3,16%) και της Εθνικής (+1,52%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 15:05, διαμορφώνεται στις 831,86 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,20%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 78,175 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 64 μετοχές, 42 πτωτικά και 26 παραμένουν σταθερές.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως τα διαγραμματικά δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά υπέρ ενός σεναρίου με αξιόλογο ανοδικό περιθώριο. Η διάσπαση και παραμονή των 790 μονάδων έβγαλε τον Γενικό Δείκτη σε μια ζώνη τιμών που η έλλειψη πρόσφατων σημαντικών ιστορικών κορυφών δημιουργεί προϋποθέσεις για άνοδο τουλάχιστον έως τις 890 μονάδες.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,24%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank +18,56% και CPI +6,31%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Mevaco -8,18% και Intralot -6,25%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider