Χρηματιστήριο: Επικράτηση των αγοραστών με βοήθειες από την αγορά ομολόγων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Επικράτηση των αγοραστών με βοήθειες από την αγορά ομολόγων
Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πως τεχνικά έχει κλειδώσει το στόχο υπέρβασης των 850 μονάδων.

Συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας και υψηλού τζίρου ήταν η σημερινή στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τους αγοραστές να επικρατούν στο τέλος των συναλλαγών και τις τραπεζικές μετοχές να πρωταγωνιστούν για ακόμη μια συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 1,46% στις 830,24 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 149,63 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 58 σημείωσαν κέρδη, 52 πτώση και 49 ήταν αμετάβλητες.

Η μετοχική αγορά έλαβε μεγάλες βοήθειες από την αγορά ομολόγων, όπου το αγοραστικό ενδιαφέρον οδήγησε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τις αποδόσεις των κρατικών χρεογράφων. Το ελληνικό δεκαετές ομόλογο σημείωσε απόδοση 2,902%, που αποτελεί ιστορικό χαμηλό, ενώ το πενταετές σημείωσε απόδοση 1,764%, τιμή σχεδόν υποδιπλάσια της τιμής έκδοσης του.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ευφορίας το Χρηματιστήριο Αθηνών μπόρεσε να ξεπεράσει το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών και να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα με στηρίγματα τις δεικτοβαρείς μετοχές.

Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,3680 ευρώ με άνοδο 6,47%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,69 ευρώ με άνοδο 5,63%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 2,89 ευρώ με άνοδο 3,21%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,8750 ευρώ με άνοδο 0,46%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πως βραχυπρόθεσμα το Χρηματιστήριο μπορεί να δώσει μια διόρθωση έως την περιοχή των 800 μονάδων, ωστόσο τεχνικά έχει κλειδώσει το στόχο υπέρβασης των 850 μονάδων.

Καταλύτης για την εξέλιξη αυτή θεωρείται το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου, που σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη ακόμη και στις 1.000 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider