«Γύρισε» στο τέλος το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γύρισε» στο τέλος το Χρηματιστήριο Αθηνών
Οι ρευστοποιήσεις της τελευταίας στιγμής οδήγησαν σε πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών. Το κύμα ρευστοποιήσεων επηρέασε τις τραπεζικές μετοχές. Υπό πίεση και η μετοχή της ΔΕΗ.

Οι μεγάλες διακυμάνσεις και η νευρικότητα αποδείχθηκαν τα κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη. Ο τζίρος των συναλλαγών εκτινάχθηκε, με τη μετοχή της Eurobank να πρωταγωνιστεί στον τομέα αυτό, λόγω του rebalancing.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 731,49 μονάδες με απώλειες 0,23%. Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε στα 226 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύθηκαν 36 ήταν ανοδικές, 46 πτωτικές και 38 αμετάβλητες.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών επηρεάστηκε από το κύμα ρευστοποίησης κερδών που εκδηλώθηκε στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης και έπληξε συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές. Βαρίδι για ακόμη μια συνεδρίαση ήταν το διεθνές κλίμα το οποίο παρέμεινε αρνητικό λόγω των ανησυχιών για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,6020 ευρώ με άνοδο 2,36%.Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,06 ευρώ με άνοδο 1,38%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,7450 ευρώ με απώλειες 1,19%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,2230 ευρώ με απώλειες 0,49%.

Οι πληροφορίες για αδιέξοδο στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ οδήγησαν σε απώλειες 4,01% τον τίτλο της εισηγμένης που ανήλθε στα 1,3160 ευρώ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές εστιάζουν στην ανάγκη ανάκτησης των 740 μονάδων, κάτι που θεωρούν προϋπόθεση για να κινηθεί η αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.

Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου λήξης 2 Απριλίου 2024 διαμορφώθηκε στο 2,17%, ενώ το δεκαετές ομόλογο αναφοράς σημείωσε απόδοση 3,41%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider