Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 730 μονάδες με «χορηγό» τη Eurobank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 730 μονάδες με «χορηγό» τη Eurobank
Βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η μεγάλη αύξηση των συναλλαγών, γεγονός που οφείλεται σε εισροές από ξένα funds προς τις τραπεζικές μετοχές.

Υψηλότερα από τις 730 μονάδες έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας στήριξη από το rebalancing της μετοχής της Eurobank, αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 733,18 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,23%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 100,4 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 53 σημείωσαν κέρδη, 22 πτώση και 43 ήταν αμετάβλητες.

Βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η μεγάλη αύξηση των συναλλαγών, γεγονός που οφείλεται σε εισροές από ξένα funds προς τις τραπεζικές μετοχές. Το Χρηματιστήριο κράτησε ξεκάθαρα αποστάσεις από τις πολιτικές εξελίξεις, κάτι που, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, πιθανότατα να συνεχιστεί και τις επόμενες δύο συνεδριάσεις.

Αυτό σχετίζεται με την αναβάθμιση της Eurobank στους δείκτες του MSCI εκτίναξε τη ρευστότητα της μετοχής της τράπεζας και οδήγησε σε μεγάλες εισροές. Είναι ενδεικτικό πως η Eurobank έκλεισε με κέρδη 6,05% και όγκο 54,4 εκατ. τεμαχίων.

Η άνοδος της Eurobank είχε ως αποτέλεσμα ο τραπεζικός δείκτης να σημειώσει κέρδη 4,29% στις 613,41 μονάδες. Σε αυτό συνέβαλε και ο τίτλος της Πειραιώς που σημείωσε κέρδη 7,93%. Ο τίτλος της Alpha Bank κέρδισε 2,67% και η μετοχή της Εθνικής τράπεζας έκλεισε με άνοδο 1,93%.

Πρέπει να σημειωθεί πως η άνοδος των τραπεζικών μετοχών συνδυάστηκε με πτώση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Το δεκαετές ομόλογο αναφοράς σημείωσε απόδοση 3,3% και το πενταετές κατέγραψε απόδοση

Χρηματιστηριακοί αναλυτές καλωσόρισαν την επαναφορά του Χρηματιστηρίου στα επίπεδα των 730 μονάδων, καθώς η απόσταση από τις 720 μονάδες απομακρύνει την αγορά από την κρίσιμη τεχνική στήριξη των 700 μονάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider