Χρηματιστήριο: Άνοδος με πρωταγωνίστρια την Εθνική Τράπεζα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Άνοδος με πρωταγωνίστρια την Εθνική Τράπεζα
Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 2,1120 ευρώ, με άνοδο 3,48% μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της Διοίκησης Μυλωνά.

Με κέρδη έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας ως πρωταγωνίστρια τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος μετά τις ανακοινώσεις στο Λονδίνο για το τριετές στρατηγικό της σχέδιο.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 2,1120 ευρώ με άνοδο 3,48% μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της Διοίκησης Μυλωνά που προβλέπει την εμπροσθοβαρή μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας με στόχο ο δείκτης NPE να μειωθεί στο 5% περίπου το 2022.

Ωστόσο, η Εθνική δεν μπόρεσε να συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα τραπεζικά χαρτιά. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,4260 ευρώ με άνοδο 0,42%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,2210 ευρώ με απώλειες 0,16%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,7120 ευρώ με απώλειες 0,42%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 726,51 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 65,7 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ανοδικά κινήθηκαν 58 μετοχές, πτωτικά 39 μετοχές και 37 παρέμειναν αμετάβλητες.

Η πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων δεν έδειξε να ενδιαφέρει τους επενδυτές στο βαθμό που θα περίμενε κανείς. Το δεκαετές ομόλογο κατέγραψε απόδοση 3,4% και το πενταετές απόδοση 2,3%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως προϋπόθεση για την ανοδική κίνηση της αγοράς βραχυπρόθεσμα είναι η ανάκτηση των 740 μονάδων με αυξημένους τζίρους. Ωστόσο, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές η νευρικότητα και οι χαμηλοί τζίροι αναμένεται να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider