Επιφυλακτική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη
Το Χρηματιστήριο εξακολουθεί να λαμβάνει στηρίξεις από επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τραπεζικές μετοχές.

Με μικρά κέρδη άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το τζίρο των συναλλαγών να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημειώνει άνοδο 0,49% στις 735 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 4,3 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινούνται 32 σημειώνουν κέρδη, 21 πτώση και 56 είναι αμετάβλητες.

Το Χρηματιστήριο εξακολουθεί να λαμβάνει στηρίξεις από επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τραπεζικές μετοχές, ωστόσο το ευρύτερο κλίμα στην αγορά χαρακτηρίζεται από επιφυλακτικότητα, αφενός λόγω της αστάθειας που προκαλεί το προεκλογικό κλίμα, αφετέρου λόγω των ανησυχιών για την εξέλιξη της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ- Κίνας.

Ανοδικά κινούνται σήμερα ο αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, παρά το ότι η απόδοση του γερμανικού ομολόγου αναφοράς μειώθηκε σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2016. Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 3,56% και το πενταετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 2,41%.

Η Εθνική διαπραγματεύεται στα 2,0920 ευρώ και σημειώνει κέρδη 0,67%. Η Πειραιώς διαπραγματεύεται στα 1,4870 ευρώ με άνοδο 2,20%. Η Alpha Βank διαπραγματεύεται στα 1,2730 ευρώ και σημειώνει άνοδο 0,63%. Η Eurobank διαπραγματεύεται στα 0,7065 ευρώ με άνοδο 0,07%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider