Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές, αλλά και σε επιλεκτικές πωλήσεις.

Μάχη προσήμου δίνει στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τρίτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές, αλλά και σε επιλεκτικές πωλήσεις.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 724,83 μονάδες σημειώνοντας ισχνά κέρδη 0,03%. Ανοδικά κινούνται 34 μετοχές, 23 πτωτικά και 4 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,87 εκατ. ευρώ.

Θετικά στηρίζουν την αγορά οι τραπεζικοί τίτλοι μετά την έκθεση της HSBC, στην οποία αναφέρεται πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν εμφανίσει ισχυρές επιδόσεις τους τελευταίους μήνες, παρά την έλλειψη θετικής ροής ειδήσεων, αλλά και λόγω του ότι οι Εθνική και Eurobank επέστρεψαν στον MSCI Global Standard.

Πάντως οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν και σήμερα να κινούνται ανοδικά με την απόδοση του δεκαετούς ομόλογου να διαμορφώνεται στο 3,57%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank(+1,89%), της Πειραιώς(+1,56%), της Εθνικής(+1,49%) και του ΟΛΠ(+1,18%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,47%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,37%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Καραμολέγκος +8,84% και Q&R+7,52%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Unibios-6,48% και Byte Computer -1,45%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider