Με κέρδη έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας στήριξη από τις τραπεζικές μετοχές και ειδικά από τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας. Η σημερινή θετική συνεδρίαση περιόρισε τις απώλειες για την ελληνική αγορά που σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε κατά 4,95%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 736,01 μονάδες με άνοδο 1,01%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 51 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ανοδικές ήταν 73, πτωτικές 36 και αμετάβλητες παρέμειναν 32 μετοχές.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών μπόρεσε να διαφοροποιηθεί από το αρνητικό κλίμα που προκάλεσαν στις διεθνείς αγορές οι συνεχιζόμενες εμπορικές συγκρούσεις ΗΠΑ- Κίνας και η αύξηση των δασμών από την Ουάσιγκτον, έχοντας ως αρωγό θετικές ειδήσεις προερχόμενες από τον τραπεζικό κλάδο.

Οι ανακοινώσεις για την εθελούσια έξοδο στην Εθνική Τράπεζα, η ανακοίνωση της ΕΕ για την παράταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εθνικής, αλλά και εκτιμήσεις οίκων συνέβαλαν στο θετικό κλίμα.

Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,04 ευρώ με άνοδο 8,51%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,5370 ευρώ με άνοδο 2,88%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,7075 ευρώ με άνοδο 2,54%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,2350 ευρώ με άνοδο 1,48%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΑ ΑΧΕΠΕΥ Μάνο Χατζηδάκη η διόρθωση θα θεωρηθεί περαιωμένη σε κλείσιμο πάνω από τις 755 μονάδες, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η ταλαιπωρία του Γενικού Δείκτη θα συνεχιστεί προσεγγίζοντας τα επίπεδα των 710 μονάδων που αποτελούν μια πιο στιβαρή βάση στήριξης από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Η ερχομένη εβδομάδα αναμένεται να διατηρήσει το νευρικό τέμπο της τρέχουσας ακολουθώντας τις τάσεις στο εξωτερικό οι όποιες ξαναπήραν το πάνω χέρι στην διαμόρφωση της εγχώριας ψυχολογίας. Επισημαίνουμε ωστόσο ότι τέτοιες διορθώσεις προσφέρονται ως επίπεδα εισόδου σε ανοδικές αγορές που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και η τακτική των σταδιακών τοποθετήσεων ως η βέλτιστη για την διαμόρφωση των μεσοσταθμικών τιμών κτήσεων», εκτιμά ο κ. Χατζηδάκης.