Πιέσεις σε Χρηματιστήριο και ομόλογα «φέρνουν» οι παροχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιέσεις σε Χρηματιστήριο και ομόλογα «φέρνουν» οι παροχές
Οι επενδυτές αποδοκιμάζουν το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε από το Ζάππειο την Τρίτη η κυβέρνηση.

Με αρνητικό πρόσημο άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ πιέσεις καταγράφονται και στα ελληνικά ομολόγα, γεγονός που δείχνει πως οι επενδυτές αποδοκιμάζουν το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε από το Ζάππειο την Τρίτη η κυβέρνηση.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 757,18 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,24%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 17 μετοχές, 29 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου έχει ανέλθει στο 2,32% και ενισχύεται κατά 3% σε σχέση με χθες, ενώ η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έχει ανέλθει στο 3,4% και ενισχύεται κατά 1,35% σε σχέση με χθες.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-1,22%), της Πειραιώς (-1,19%), της Alpha Bank(-1,16%) και της Aegean Airlines(-1,16%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,13%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Fieratex+29,45% και ΔΕΗ+3,36%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Παπουτσάνης-3,23% και Κτήμα Λαζαρίδη-2,63%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider