Το νομοσχέδιο για το νέο Νόμο Κατσέλη περιμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το νομοσχέδιο για το νέο Νόμο Κατσέλη περιμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών
Αν και ο τζίρος των συναλλαγών ήταν μικρός στη συνεδρίαση της Τρίτης, ωστόσο οι αγοραστές επικράτησαν κατά κράτος των πωλητών ειδικά στις μη τραπεζικές μετοχές.

Με μικρά κέρδη έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων σε δεικτοβαρείς μετοχές κι ενώ η κατάθεση του νέου Νόμου Κατσέλη στη Βουλή είναι πλέον θέμα ωρών.

Σήμερα ή αύριο θα καταθέσει η κυβέρνηση το νέο πλαίσιο προστασίας του Νόμου Κατσέλη, προχωρώντας σε μονομερή ενέργεια μετά το νέο αδιέξοδο στο χθεσινό EuroWorking Group. Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογραμμίζει σε δηλώσεις του στο insider.gr ότι «οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία με τους Θεσμούς το ταχύτερο δυνατό», καθώς τα περιθώρια εξαντλούνται.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 712,25 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,57%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 57,573 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 27.926.834 μετοχές. Ανοδικά κινήθηκαν 56 μετοχές, 50 πτωτικά και 30 παρέμειναν σταθερές.

Αν και ο τζίρος των συναλλαγών ήταν μικρός, ωστόσο οι αγοραστές επικράτησαν κατά κράτος των πωλητών ειδικά στις μη τραπεζικές μετοχές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+3,41%), της Grivalia Properties (+2,96%), της Ελλάκτωρ (+2,70%), της Eurobank (+2,50%) και του ΟΤΕ (+2,30%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και Alpha Bank, διακινώντας 8.280.224 και 4.660510 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 17,444 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 5,712 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,57%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,72%. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Mermeren +11,67% και Αττικές Εκδόσεις +9,94%.Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Pasal -16,22% και Λεβεντέρης -10,00%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider