Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με οδηγό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές κι ενώ η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν στο νέο Νόμο Κατσέλη.

Και μπορεί η κυβέρνηση να αποφάσισε να προβεί μονομερώς σε κατάθεση του νομοσχεδίου για την πρώτη κατοικία αύριο, Παρασκευή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα θα κλείσει γρήγορα.

Όλα δείχνουν ότι ούτε η κυβέρνηση, αλλά ούτε οι Θεσμοί, προσδοκούν σε άμεση ψήφιση του νέου Νόμου Κατσέλη και οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΕΚΤ θα συνεχιστούν μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία στη δευτερογενή νομοθεσία, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Στη σκιά του «πυρετού» των διαβουλεύσεων ο Γενικός Δείκτης, λίγα λεπτά μετά τις 12:00, ενισχύεται στις 721,79 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,88%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,35 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,99%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco(+3,04%), της Πειραιώς (+2,92%) και της Alpha Bank (+2,67%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-1,05%) και της Jumbo (-0,40%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης των Τραπεζών (+1,81%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Πρώτων Υλών (-2,05%). Ανοδικά κινούνται 32 μετοχές, 21 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank +5,30% και Μουζάκης +5,24%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Καράτζη -7,32% και F.G. Europe -6,31%.