Εβδομαδιαία κέρδη 1,33% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομαδιαία κέρδη 1,33% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Το κλείσιμο της συνεδρίασης κοντά στο υψηλό ημέρας δείχνει ότι η δυναμική συντηρείται και η τάση παραμένει ελεγχόμενη από τους αγοραστές.

Με θετικό πρόσημο και αυξημένο τζίρο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών με την παρουσία των αγοραστών να γίνεται αισθητή στο τέλος των συναλλαγών.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 722,12 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,31%. Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε στα 81,6 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ανοδικά κινήθηκαν 44 , πτωτικά 31 και 24 ήταν αμετάβλητες.

Βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η διάχυση τους αγοραστικού ενδιαφέροντος σε μετοχές τη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αλλά και η απορρόφηση της προσφοράς τίτλων κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών, που έδειξε πως το επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να έχει momentum.

Το κλείσιμο της συνεδρίασης κοντά στο υψηλό ημέρας δείχνει ότι η δυναμική συντηρείται και η τάση παραμένει ελεγχόμενη από τους αγοραστές.

Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,70 ευρώ με άνοδο 1,67%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,3890 ευρώ με άνοδο 0,65%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,6550 ευρώ με απώλειες 0,15%.Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,40 ευρώ με απώλειες 1,48%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης της BETA ΑΧΕΠΕΥ Μάνο Χατζηδάκη τα καλά νέα για τους αγοραστές είναι ότι οι διορθώσεις εξαντλούνται ενδοσυνεδριακά και μπορούν να θεωρηθούν «βατές» ως προς την προσφορά που βγαίνει δεδομένων των πολύ ικανοποιητικών κερδών που έχουν σημειωθεί στο δίμηνο ράλι ανόδου.

«Τα δύσκολα πλέον ξεκινούν από τις 745 μονάδες, μια ζώνη τιμών όπου έως τις 800 μονάδες παρουσιάζει διαδοχικές αντιστάσεις που έρχονται από τις κορυφές τιμών του περσινού καλοκαιριού. Η υπέρβαση όλων αυτών των οροσειρών ως το ορόσημο των 800 μονάδων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση έχει όμως μια ισχυρή υπόσχεση ανοδικού περιθωρίου που δυνητικά θα μπορούσαν να φτάσουν το Γενικό Δείκτη στις 900 μονάδες», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider