Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Το κλίμα στο Χρηματιστήριο επηρεάζεται από την νευρικότητα που προκαλούν στις αγορές της Ευρώπης οι εξελίξεις γύρω από το Brexit.

Με ισχνή άνοδο κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Πέμπτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το κλίμα να επηρεάζεται από τη νευρικότητα που προκαλούν στις αγορές της Ευρώπης οι εξελίξεις γύρω από το Brexit.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 710,40 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,03%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,15 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 26 μετοχές, 16 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως μια ενδεχόμενη υπέρβαση των 715 μονάδων με αυξημένο τζίρο θα οδηγούσε την αγορά στην επόμενη τεχνική στήριξη των 750 μονάδων, κάτι που όμως απαιτεί υποστηρικτικό εξωτερικό κλίμα.

Στη σημερινή συνεδρίαση καταγράφεται υποτονικό ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές εν συγκρίσει με τις προηγούμενες ημέρες. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Lamda Development(+1,42%), της ΔΕΗ (+0,90%) και της Fourlis(+0,80%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,78%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ+7,67% και Γενική Εμπορίου+6,77%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ-9,89% και Νηρεύς-4,16%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider