Ανεπηρέαστο το Χρηματιστήριο από τη μη εκταμίευση της δόσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεπηρέαστο το Χρηματιστήριο από τη μη εκταμίευση της δόσης
Αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές εκδηλώνεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ανοδικά κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τρίτης το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προχωρούν εκ νέου σε τοποθετήσεις στις τραπεζικές μετοχές.

Το γεγονός πως στο χθεσινό Eurogroup δεν λήφθηκαν αποφάσεις για την καταβολή της δόσης και για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους λειτουργεί ελάχιστα επιβαρυντικά στην επενδυτική ψυχολογία, καθώς αυτή η εξέλιξη είχε προεξοφληθεί.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι στις 701,73 μονάδες και σημειώνει κέρδη 0,74%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 5,1 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 19 σημειώνουν άνοδο, 14 πτώση και 21 είναι αμετάβλητες.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τραπεζικές μετοχές. Η Πειραιώς διαπραγματεύεται στα 1,40 ευρώ με άνοδο 1,45%. Η Eurobank βρίσκεται στα 0,6290 ευρώ με άνοδο 1,37%.Η Alpha Βank κερδίζει 1% και βρίσκεται στο 1,2120 ευρώ. Η Εθνική διαπραγματεύεται στα 1,5590 ευρώ με άνοδο 0,71%.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις των χρεογράφων κινούνται σταθεροποιητικά. Το δεκαετές ομόλογο αναφοράς σημειώνει απόδοση 3,9% και το πενταετές σημειώνει απόδοση 2,8%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως σε αυτή τη φάση η επανάκτηση των 717 μονάδων είναι κρίσιμη, ώστε η αγορά να κινηθεί προς την τεχνική στήριξη των 750 μονάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider