«Βαριές» απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Χάθηκαν οι 700 μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βαριές» απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Χάθηκαν οι 700 μονάδες
Το ελληνικό χρηματιστήριο εξακολουθεί να επηρεάζεται αρνητικά από το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών, στον απόηχο των ανακοινώσεων της ΕΚΤ πως λαμβάνει νέα μέτρα υποστηρικτικής πολιτικής, καθώς πληθαίνουν τα «σύννεφα» στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ισχυρές απώλειες καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με την αγορά να «χάνει» τις 700 μονάδες και να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 690 μονάδων.

Το ελληνικό χρηματιστήριο δίδει συνέχεια στις πιέσεις της Πέμπτης, ενώ εξακολουθεί να επηρεάζεται αρνητικά από το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών, στον απόηχο των ανακοινώσεων της ΕΚΤ πως λαμβάνει νέα μέτρα υποστηρικτικής πολιτικής, καθώς πληθαίνουν τα «σύννεφα» στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Στο εσωτερικό μέτωπο, ανησυχίες γεννά το σκληρό «πρέσινγκ» των θεσμών για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ενώ την ίδια ώρα, φαίνεται πως έχει εξασθενήσει και ο «ενθουσιασμός» των επενδυτών για την επιτυχημένη έκδοση του δεκαετούς ομολόγου την περασμένη Τρίτη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης, λίγα λεπτά πριν τις 13:30, υποχωρεί στις 691,59 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,80%.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,95 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,48%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 2,12%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (+0,60%) και της Coca Cola HBC (+0,13%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-4,83%), της Eurobank (-4,31%) και της Alpha Bank (-3,96%).

Από τους επιμέρους δείκτες, οριακή άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Τροφίμων (+0,12%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-4,22%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-4,07%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 4.109.566 και 1.102.063 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Eurobank με 2,505 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 1,967 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Revoil +9,09% και ΑΝΕΚ +6,56%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Audiovisual -30,00% και Δομική Κρήτης -19,64%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider