Χρηματιστήριο Αθηνών: Συγκρατημένη άνοδος μετά τη διόρθωση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο Αθηνών: Συγκρατημένη άνοδος μετά τη διόρθωση
Ανοδικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη.

Πέριξ των 700 μονάδων κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τετάρτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να έχουν προβάδισμα έναντι των πωλητών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 701,03 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,31%. Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 20 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,55 εκατ. ευρώ.

Αν και υπάρχουν κωδικοί που ρευστοποιούν κερδοφόρες θέσεις που κτίστηκαν βραχυπρόθεσμα, ωστόσο η προσφορά τίτλων απορροφάται εύκολα, κάτι που δείχνει πως η διάθεση ανάληψης ρίσκου παραμένει.

Σε αυτό το κλίμα λειτουργεί υποστηρικτικά η επιτυχημένη έκδοση του δεκαετούς ομολόγου 2,5 δισ. ευρώ, απόδοσης 3,90%, από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Σήμερα το ομόλογο λήξης 2028 σημειώνει απόδοση 3,7%, ενώ το πενταετές ομόλογο καταγράφει απόδοση 2,8%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Εθνικής (+2,91%) και της Ελλάκτωρ (+2,09%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,22%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,48%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ελτράκ +12,12% και Περσεύς +5,29%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Unibios -7,81% και Αλουμύλ -2,16%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider