Χρηματιστήριο: Κέρδη με πρωταγωνίστριες τις τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Κέρδη με πρωταγωνίστριες τις τράπεζες
Με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό δείκτη το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραψε σημαντικά κέρδη στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Οι επενδυτές τοποθετήθηκαν μαζικά σε τραπεζικά χαρτιά, καθώς πλέον διαφαίνεται πως οι τράπεζες θα έχουν πραγματικά οφέλη από το καθεστώς που θα διαδεχθεί το νόμο Κατσέλη.

Για ακόμη μια συνεδρίαση η μετοχή της Εθνικής βρέθηκε στο επίκεντρο, καθώς η τράπεζα θα λάβει σημαντική ενίσχυση στο σκέλος των εσόδων από την πρόσφατη συμφωνία για την ακύρωση του swap «Titlos».

H Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,36 ευρώ με άνοδο 6,75%.Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 0,83 ευρώ με άνοδο 5,06%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,14 ευρώ με άνοδο 2,15%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,56 ευρώ με άνοδο 1,54%.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Είναι ενδεικτικό πως σήμερα το ελληνικό ομόλογο λήξης 2028 σημείωσε απόδοση 3,7%, ενώ το πενταετές ομόλογο κατέγραψε απόδοση 3,05%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στις 677, μονάδες με άνοδο 0,84%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 59,7 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 74 σημείωσαν άνοδο, 37 σημείωσαν πτώση και 18 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές η μακροπρόθεσμη τάση γυρίζει σε ανοδική στις 690 μονάδες, κάτι που θεωρείται πιθανό μετά την ανάκτηση των 675 μονάδων με αυξημένους συναλλακτικούς τζίρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider