«Πράσινο» το ταμπλό στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στο νέο Νόμο Κατσέλη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο» το ταμπλό στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στο νέο Νόμο Κατσέλη
Οι ειδήσεις πως το σχέδιο για την αλλαγή του νόμου Κατσέλη θα γίνει ακόμη πιο φιλικό προς τις τράπεζες, ερμηνεύονται από τους επενδυτές θετικά.

Με θετικό πρόσημο άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω αυξημένων τοποθετήσεων σε δεικτοβαρείς μετοχές και τραπεζικούς τίτλους.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 673,50 μονάδες με άνοδο 0,30%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώνεται στο 1,7 εκατ. ευρώ, Από τις μετοχές που διακινούνται ανοδικά κινούνται 18, πτωτικά 11 και 21 είναι αμετάβλητες.

Οι ειδήσεις πως το σχέδιο για την αλλαγή του νόμου Κατσέλη θα γίνει ακόμη πιο φιλικό προς τις τράπεζες ερμηνεύονται από τους επενδυτές θετικά.

Η Εθνική Τράπεζα είναι στα 1,2960 ευρώ με άνοδο 1,73%. Η Alpha Bank είναι στα 1,1300 ευρώ με άνοδο 1,25%. Η Τράπεζα Πειραιώς διαπραγματεύεται στα 0,7910 ευρώ με άνοδο 0,13%. Η Eurobank βρίσκεται στα 0,5556 ευρώ με άνοδο 0,35%.

Θετικά στο κλίμα συμβάλει και η συνεχιζόμενη πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Είναι χαρακτηριστικό πως η απόδοση του πενταετούς ομόλογου υποχωρεί στο 3,07%, στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη διαπραγμάτευσης του και το ομόλογο λήξης 2028 είναι στο 3,7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider